Skip to content

Verlicht uw tinnitussymptomen met Lenire

Als u tinnitus heeft, bent u niet de enige. Het is een veel voorkomende medische aandoening die naar schatting 10-15% van de wereldbevolking treft. Vanwege de aard van tinnitus blijft het vinden van een klinisch effectieve behandeling voor de meerderheid van de patiënten een grote uitdaging voor het ecosysteem van de gezondheidszorg.

Lenire kan mogelijks hulp bieden.

Wat is Lenire?  

Lenire is een hulpmiddel voor de behandeling van tinnitus waarbij de resultaten van een studie aangeven dat het een beduidend effect heeft op tinnitus.

In een recent grootschalig klinisch onderzoek1

  • meldden 86,2% van de therapietrouwe deelnemers een verbetering van de tinnitussymptomen na 12 weken behandeling.2 
  • Het is bemoedigend dat 80,1% van de therapietrouwe deelnemers een vermindering rapporteerden die 12 maanden na beëindiging van de behandeling aanhield. 
Blonde woman using the Lenire device

Lenire in België

Lenire is nu in België beschikbaar voor mensen met tinnitus bij Audio Noord, onafhankelijk hoorcentrum met een doeltreffende totaalaanpak en een partnerkliniek van Lenire. 

Met een specialisatie in tinnitus en hyperacusis gaat Audio Noord bewust nog veel verder om je te helpen: dankzij een doeltreffende en wetenschappelijk bewezen tinnitus therapie geeft Audio Noord je weer grip op je leven.

T: +32 0479 442954
E: [email protected] 
A: Bredestraat 102, 2180 Ekeren, België 

Boek een evaluatie bij Audio Noord 

Hoe Lenire werkt

Lenire is een medisch hulpmiddel dat de symptomen van tinnitus vermindert. Het combineert lichte elektrische pulsen naar de tong met geluidsstimulatie om tinnitus te behandelen. 

Het Lenire-apparaat levert lichte elektrische pulsen aan de tong van een persoon, gecombineerd met geluid dat via de koptelefoon wordt afgespeeld, om langdurige veranderingen in de hersenen teweeg te brengen om tinnitus te behandelen. 

Deze gecombineerde stimulatie van de zenuwen in de tong en oren traint de hersenen opnieuw door de gevoeligheid voor veel verschillende geluiden te vergroten.

Dit vermindert op zijn beurt de gevoeligheid voor het geluid van de tinnitus, waardoor het minder hinderlijk wordt en uiteindelijk de kwaliteit van leven van de persoon verbetert. 

 

Het Lenire-apparaat

headphones
Koptelefoon

Er worden aangepaste geluiden afgespeeld via een Bluetooth® koptelefoon om de gehoorzenuw te activeren.

Tonguetip
Puntje van de tong

Er worden lichte en veilige energiepulsen afgegeven aan het oppervlak van de punt van de tong om zenuwen naar de hersenen te activeren.

Lenire controller
Het Lenire-bedieningsapparaat

Een licht, draagbaar apparaat dat de tijd en intensiteit van de behandeling regelt.

  1. Conlon et al., Sci. Transl. Med. 12, eabb2830 (2020) 
  2. Zoals gemeten door Tinnitus Handicap Inventory